Порошенко нагадав, як три роки тому кримчани вийшли на марш за добу до анексії півострова Росією

Порошенко нагадав, як три роки тому кримчани вийшли на марш за добу до анексії півострова Росією

Фото: Facebook / Петро Порошенко

Тоді мешканці Криму вийшли продемонструвати солідарність з Україною.

Президент України Петро Порошенко нагадав, як три роки тому, 26 лютого, за добу до відкритої агресії РФ мешканці Криму вийшли на мирний марш заради солідарності з Україною.

Про це президент написав на своїй сторінці у Facebook.

"Три роки тому мешканці Криму вийшли на мирний марш, щоб продемонструвати свою солідарність з Україною. Наступного дня РФ вдалася до відкритої агресії і захопила півострів, взявши в заручники мільйони людей", — написав Порошенко.

При цьому президент наголосив на порушенні прав людини, яке нині має місце на окупованому півострові з боку Росії.

"Ми не залишимо наших співгромадян у тимчасово окупованому Росією Криму без підтримки. Україна зуміла на найвищому міжнародному рівні — в ООН — закріпити за Росією статус окупаційної влади, яка несе відповідальність за брутальне порушення прав людини на тимчасово окупованій території України — в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь. Весь цивілізований світ знає: Крим — це Україна. Ми продовжуємо боротьбу", — додав президент.

Відзначимо, що в ніч проти 27 лютого російські спецпризначенці захопили й блокували Верховну Раду Криму та Раду Міністрів Криму. Так зване "ополчення Криму" за підтримки російських військових захопили інші адміністративні будівлі, аеропорти у Сімферополі та Севастополі, установи зв'язку та ЗМІ.

На їхню вимогу тоді до парламенту Криму прийшла частина депутатів, вони проголосували за проведення референдуму про розширення автономії Криму 25 травня 2014 — саме в день президентських виборів в Україні.

Загалом від кінця лютого до початку березня перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту РФ війська без розпізнавальних знаків проводили агресивну окупацію півострова.

Нагадаємо, Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що кримськотатарський батальйон ввійде до складу морської піхоти ЗСУ.

Лідер Меджлісу засудив план Артеменка про передачу Криму в оренду

Лідер Меджлісу засудив план Артеменка про передачу Криму в оренду

Повʼязані теми:

Наступна публікація