Порошенко нагородив українського пілота, який врятував пасажирів літака у Стамбулі

Порошенко нагородив українського пілота, який врятував пасажирів літака у Стамбулі

Порошенко нагородив українського пілота, який врятував пасажирів літака у Стамбулі

Фото: Facebook / Петро Порошенко

Льотчику вдалося посадити літак за надзвичайно складних погодних умов.

Президент України Петро Порошенко нагородив орденом "За мужність" українського льотчика Олександра Акопова, який у надзвичайно складних погодних умовах врятував життя 121 пасажира та 6 членів екіпажу в Стамбулі.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"В указі, підписаному главою держави, зазначається, що українця відзначено високою державною нагородою за мужність і самовідданість, виявлені під час виконання службового обов'язку та високий професіоналізм", – йдеться в повідомленні.

Водночас на своїй сторінці у Facebook Порошенко написав: "Олександр Акопов – це ім'я сьогодні знає весь світ. І для мене було великою приємністю особисто подякувати Олександру та висловити захоплення його вчинком".

Порошенко також назвав Акопова героєм і відзначив його професіоналізм.

Олександр Акопов - це ім'я сьогодні знає весь світ. І для мене було великою приємністю особисто подякувати Олександру та...

Опубліковано Петром Порошенком 29 липня 2017 р.

"Наш співвітчизник без перебільшення став героєм, посадивши наосліп вщент побитий градом літак в стамбульському аеропорту. Завдяки надвисокому професіоналізму та нечуваній витримці Олександра 121 пасажир та 6 членів екіпажу відтепер можуть святкувати свій другий день народження. Вчинку українця аплодує весь світ", – додав президент.

Він також зазначив, що "вся Україна пишається неймовірним вчинком нашого героя!"

У прес-службі зазначили, що Порошенко особисто зателефонував Акопову і сказав: "Завдяки Вашому надвисокому професіоналізму та Вашій нечуваній витримці 121 пасажир та 6 членів екіпажу відтепер можуть святкувати свій другий день народження. Україна пишається такими своїми синами".

Своєю чергою, Акопов розповів президенту подробиці інциденту та поділився, що попри пережиту надзвичайну ситуацію перебуває в хорошому настрої і готовий далі виконувати свої обов'язки.

Акопов, між іншим, працює пілотом на рейсах турецької компанії Atlasglobal.

Український пілот посадив пошкоджений градом літак і став героєм у Туреччині

Український пілот посадив пошкоджений градом літак і став героєм у Туреччині

Нагадаємо, 27 липня пасажирський лайнер авіакомпанії Atlas Global здійснив аварійну посадку в аеропорту Стамбула. Звідти він вилетів перед тим, як потрапити у шторм і зазнати ушкоджень. Рейсу на Кіпр довелося розвернутися, бо крупний град, розміром із мандарин, побив скло в кабіні пілотів і понівечив фюзеляж літака. 

Капітаном екіпажу, що віртуозно посадив побитий градом літак у Стамбулі, виявився українець. ТСН отримала фото екіпажу одразу після приземлення та вдалося зв'язатися з капітаном – Олександром Акоповим. "Я 30 років літаю. Ну, ви бачили, як літак сів? Нормально? Пасажирі живі", – сказав.

Повʼязані теми:

Наступна публікація