Порошенко: нинішні школярі житимуть в Україні в складі Євросоюзу

Порошенко: нинішні школярі житимуть в Україні в складі Євросоюзу

Фото: Офіс президента України

За словами українського президента, Україна обов’язково стане членом Європейського союзу.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв школярам, що вони в майбутньому житимуть в Україні, яка буде країною-членом Європейського союзу.

Про це він заявив 3 вересня під час виступу на урочистостях до початку навчального року в ліцеї "Наукова зміна" в Києві, передає прес-служба Адміністрації президента України.

"Ці діти точно будуть жити в Європейському Союзі і жити в Україні, бо Україна буде членом ЄС. І та залізна завіса, яка була побудована ще за часів радянських, ми її крок за кроком руйнуємо і повертаємо спільно наш народ, стягаючи радянське і російське ярмо, до нашого історичного дому – Європи", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що завдяки реформі освіти школярі матимуть можливість активніше спілкуватись й обмінюватись досвідом зі своїми колегами з ЄС.

Нагадаємо, українські першокласники від цього року почнуть вчитися за новою програмою "Нова українська школа". На цю реформу було виділено понад один мільярд гривень. Однак у багатьох містах України до 1 вересня не встигли виготовити освітні матеріали та спеціальні меблі для класів, що викликало невдоволення у багатьох батьків. Наразі все нове обладнання обіцяють доставити до шкіл до жовтня.  Міністр освіти й науки України Лілія Гриневич заявила, що у відсутності необхідних меблів та освітніх матеріалів для першокласників винні органи місцевого самоврядування, які не змогли раціонально та швидко використати отримані на освіту кошти.

У Кропивницькому батьки першачків вимагають для школи меблі та навчальні матеріали

У Кропивницькому батьки першачків вимагають для школи меблі та навчальні матеріали

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація