Порошенко озвучив приголомшливу статистику щодо виданих біометричних паспортів

Порошенко озвучив приголомшливу статистику щодо виданих біометричних паспортів

Фото: УНІАН

Раніше щодня видавали до восьми тисяч таких документів.

Президент Петро Порошенко озвучив приголомшливу статистику щодо виданих українцям біометричних паспортів.

Про це він повідомив під час наради щодо підготовки набуття чинності безвізу на пункті пропуску "Ягодин" на кордоні з Польщею.

"Станом на сьогодні державна міграційна служба може це підтвердити, видано вже більше трьох з половиною мільйонів біометричних паспортів. Якщо декілька місяців тому, коли ми з вами розмовляли, вихід на 8, потім на 10, на 11 тис. паспортів на добу здавався величезним досягненням, то на сьогоднішній день ми вже вийшли на рубіж у 19-20 тис. паспортів", - сказав він.

За його словами, прикордонники виконали його завдання та обладнали пункти пропуску засобами біометричного контролю.

"Зараз вона функціонує, ця система, як мені доповів генерал Назаренко, у всіх без виключення пунктах перетину кордону, пунктах пропуску на кордоні з ЄС і в указі, який я підпишу за підсумками наради, міститься вимога забезпечити всі пункти пропуску обладнанням для автоматичного зчитування біометричної інформацїі з паспортних документів", - додав Порошенко.

Президент пояснив, що таким чином законослухняний громадянин навіть не контактуватиме з прикордонниками.

Нагадаємо, в Україні оформлено рекордну кількість заявок на біометричні паспорти протягом дняМасовий потік людей до сервісних центрів для оформлення нових біометричних закордонних паспортів пояснюється наближенням сезону відпусток і наданням українцям безвізового режиму для подорожей у країни ЄС. Черги для подання заявок у столиці займають із 5:00 ранку.

Ажіотаж на біометричні паспорти викликало отримання безвізу і наближення сезону відпусток

Ажіотаж на біометричні паспорти викликало отримання безвізу і наближення сезону відпусток

Повʼязані теми:

Наступна публікація