Порошенко планує поїхати за Томосом разом із очільником УПЦ

Порошенко планує поїхати за Томосом разом із очільником УПЦ

Фото: Reuters

Глава держави вкотре висловив сподівання, що об'єднавчий Собор відбудеться в грудні.

Президент Петро Порошенко заявив, що після проведення об'єднавчого Собору поїде разом з обраним на Соборі предстоятелем Української автокефальної церкви у Стамбул на церемонію вручення Томосу.

Про це він розповів під час ефіру на одному із українських телканалів, - пише Укрінформ.

"Потім уже (після Собору - ред.) предстоятель разом з президентом поїдуть на Фанар у Константинополь, буде дуже урочиста служба Боже і на цій цій службі служитимуть два предстоятеля - Патріарх Варфоломій і новообраний предстоятель Української православної церкви", - сказав Порошенко.

"Всерівно ми переможемо! Всерівно Господь з нами! Всерівно Господь дарує нам Томос. Ми молимося за те, щоб Господь дарував ієрархам-учасникам Собору розум, мудрість, єдність, щоб вони обрали предстоятеля церкви без втручання президента", -  наголосив президент.

Також глава держави вкотре висловив сподівання, що об'єднавчий Собор відбудеться в грудні й процес отримання автокефалії завершиться теж у грудні.

У Стамбулі під час синоду Вселенського патріархату затвердили текст Томосу

У Стамбулі під час синоду Вселенського патріархату затвердили текст Томосу

3 листопада в турецькому Стамбулі Константинопольський патріарх Варфоломій та президент України Петро Порошенко підписали угоду про співпрацю. Тоді Порошенко наголосив, що завершується процес створення автокефальної церкви, створені всі умови для підготовки до Собору, щоб томос було надано відповідно до канонів церкви.

Повʼязані теми:

Наступна публікація