Порошенко подякував ЄС за розширення санкції проти "депутатів" Держдуми

Порошенко подякував ЄС за розширення санкції проти "депутатів" Держдуми

Фото: Reuters

Також президент вітає збереження політики ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму.

Президент Петро Порошенко подякував Раді ЄС за розширення санкцій проти депутатів Державної думи Російської Федерації, які були обрані у анексованому Криму.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Вітаю рішення Ради ЄС ввести додаткові персональні санкції у зв'язку з незаконними "парламентськими виборами" в АРК. Спасибі Євросоюзу за збереження політики невизнання незаконної анексії Криму та посилення санкцій тиску проти російського агресора", - заявив президент.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила постанову про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій щодо проведення виборів до Держдуми РФ на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Вибори до Держдуми РФ відбулися 18 вересня.  За результатами виборів до Держдуми потрапили ті ж самі чотири партії, що були й раніше. Пропрезидентська партія "Єдина Росія" набрала 37,7% , далі йде "КПРФ" Геннадія Зюганова - 13,93 та "ЛДПР" Володимира Жириновського - 13,11, долає 5% прохідний бар'єр "Справедлива Росія" Сергія Миронова - 6,55%. 

20 вересня, під час засідання Верховної Ради народні депутати підтримали постанову про невизнання легітимності виборів до Держдуми Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація