Порошенко привітав українські кораблі, які через Керченську протоку вийшли в Азовське море

Порошенко привітав українські кораблі, які через Керченську протоку вийшли в Азовське море

Фото: Український мілітарний портал

Екіпажі суден бездоганно виконали наказ.

Президент України Петро Порошенко привітав українські військові кораблі, які 23 вересня вийшли в Азовське море через Керченську протоку.

"Вітаю наші військові кораблі – пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" – з виходом в Азовське море", - написав президент у Facebook.

Порошенко зазначив, що судна стануть частиною новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азові.

"Дякую екіпажам суден за бездоганно виконаний наказ!", - додав глава української держави.

Раніше російська ФСБ заявила, що до "виключної економічної зони РФ" біля окупованого Криму увійшли два кораблі Військово-морських сил України. Після цього у ЗМІ повідомили, що пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" вирушили із Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Нагадаємо, що РФ затримувала кораблі, які прямували до портів Бердянська та Маріуполя. У РНБО повідомили про наміри забезпечити підрозділи берегової оборони Азовського моря новітньою ракетною зброєю. Окрім цього, планується посилити військово-морську присутність в регіоні. В уряді також заявили, що до кінця року на Азовському морі буде створена військово-морська база ВМС Збройних сил України.

Українські бойові кораблі потрапили в Азовське море під носом у росіян

Українські бойові кораблі потрапили в Азовське море під носом у росіян

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація