Порошенко указом полегшив українцям перетин кордону до Євросоюзу

Порошенко указом полегшив українцям перетин кордону до Євросоюзу

Фото: УНІАН

Низка заходів дозволить безпроблемно користуватися перевагами безвізового режиму.

У п'ятницю, 26 травня, президент України Петро Порошенко підписав указ про додаткові заходи щодо забезпечення права громадян на безвізові поїздки до ЄС. Про це він заявив під час урочистої церемонії відкриття Стамбульського парку в Одесі.

"Йдеться про істотне покращення державою тих послуг, які супроводжують українця по всьому європейському маршруту – від рідного міста до точки призначення в країни Євросоюзу. На якій би ділянці цього шляху не опинився громадянин України, йому має бути легко і комфортно користатися всіма перевагами безвізу. А всі сервіси мають бути максимально якісними", - підкреслив Петро Порошенко.

Також президент додав, що українцям не потрібно буде більше принизливо стояти в чергах до консульських установ чи візових центрів, не потрібно буде сплачувати візові збори та послуги посередників, не треба буде витрачати час та гроші на бюрократичну роботу зі збору нікому не потрібних паперів.

Нагадаємо, 17 травня, відбулося історичне підписання угоди про безвізовий режим України та ЄС. У Страсбурзі урочисто підписали фінальний документ про скасування візового режиму між Україною та Євросоюзом. Свої підписи під рішенням про безвіз поставили голова Європейського парламенту Антоніо Таяні і представник Мальти, як країни, що головує в ЄС. Безвіз почне діяти 11 червня. 

Ажіотаж на біометричні паспорти викликало отримання безвізу і наближення сезону відпусток

Ажіотаж на біометричні паспорти викликало отримання безвізу і наближення сезону відпусток

Повʼязані теми:

Наступна публікація