Порошенко вважає можливою атаку російських військ на Маріуполь

Порошенко вважає можливою атаку російських військ на Маріуполь

Фото: Офіс президента України

За його словами, Росія має на меті заблокувати діяльність України в Азовському морі.

Президент України Петро Порошенко не виключає можливості російської військової операції атаки на місто Маріуполь на Сході.

Про це він заявив під час відвідування військових навчань Sea Breeze-2018, передає Адміністрація президента України.

Порошенко розповів про те, що останнім часом Росія почала зупиняти та незаконно оглядати судна в Азовському морі, які прямують до українських портів.

"Ми бачимо, що це робиться для того, щоб заблокувати Україну на Азовському морі. Здійснити ескалацію напруги, не виключено – зробити військову операцію атаки на Маріуполь, де здійснюється експорт продукції чорної металургії України, атаки на інші порти Азовського моря", - заявив український президент.

За словами Порошенко, ситуація у Чорноморському регіоні також стає дуже напруженою через нарощення Росією військового потенціалу в анексованому Криму.

"Після незаконної анексії Криму ми бачимо різке зростання ескалації напруги. Росія на незаконно окупованій території різко збільшила своє військове угрупування. Вперше там розміщена ударна авіація, новітні ракетні та зенітні комплекси. Ми бачимо склад Чорноморського флоту Росії, який незаконно розташований в анексованому українському Севастополі, посилено підводними човнами та новими військовими кораблями, озброєно далекобійними ракетами морського базування. Значно посилено корабельне угруповання країни-агресора в Азовському морі", - підкреслив він.

Нагадаємо, Росія стискає кільце навколо Азовського моря. За два місяці в акваторію агресор доправив 18 військових кораблів, затримано десятки українських суден. При цьому Київ закликає ввести санкції щодо російських портів у Чорному морі у відповідь на затримання Росією суден, що йдуть в українські порти. Народні депутати планують розірвати договір з Росією про спільне використання Азовського моря і Керченської протоки.

Захоплення Азовського моря: військові кораблі Росії за чотири милі від українських пляжів

Захоплення Азовського моря: військові кораблі Росії за чотири милі від українських пляжів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація