Порошенко закликав внести зміни до Конституції щодо автономії кримських татар

Порошенко закликав внести зміни до Конституції щодо автономії кримських татар

Фото: УНІАН

Цього дня 1917 року відбулося перше національне зібрання кримськотатарського народу.

Президент України Петро Порошенко під час звернення з нагоди 100-річчя від дня проведення першого Курултаю кримськотатарського народу заявив, що Україна має внести зміни до Конституції, аби затвердити національну автономію кримських татар у Криму.

Про це йдеться у повідомленні на сайті прес-служби президента.

"Очікую ближчим часом від робочої групи Конституційної Комісії напрацьованих та узгоджених змін і доповнень до розділу Х Конституції України, що мають законодавчо закріпити статус такої автономії, у якій будуть забезпечені рівні права і свободи як кримських татар, так і представників інших етносів, що проживають на півострові", - йдеться у тексті звернення.

Він додав, що роботу над створенням у Криму такої автономії вже розпочато. Це має відбуватися паралельно із зусиллями України відновити суверенітет і національну цілісність, що постраждали внаслідок анексії Росією АР Крим і окупацією окремих районів Донецької та Луганської областей.

Порошенко наголосив, що зараз зрушення у цьому питанні залежать від зважених рішень депутатів Верховної Ради України.

Як відомо, 1917 року відбулося перше національне зібрання кримськотатарського народу - Курултай. Тоді було проголошено Кримську Народну Республіку зі своїм урядом та Конституцією, однак більшовики знищили плани кримських татар на суверенітет.

Нагадаємо, в окупованому Сімферополі почалися обшуки у активіста Фазила Ібраїмова, повідомляють Крим.Реалії з посиланням на адвоката Маммета Мамбетова. 

Наступна публікація