Порошенко закликав західні країни бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії

Порошенко закликав західні країни бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії

Фото: Reuters

Президент розраховує на підтримку з боку нового німецького уряду.

Президент України Петро Порошенко закликав західні країни посилити санкції проти Росії і бойкотувати чемпіонат світу з футболу, який пройде в РФ з 14 червня по 15 липня 2018 року.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому медіаконцерну Funke Mediengruppe, опублікованому в суботу, 17 березня, повідомляє Deutsche Welle.

Такоже Порошенко зазначив, що розраховує на підтримку з боку нового німецького уряду.

"Я очікую, що всі партнери по коаліції в Німеччині виступлять за свободу, демократію і територіальну цілісність України", - сказав він.

Порошенко також висловив надію на те, що Берлін буде сприяти відправленню на схід України миротворчої місії ООН, зазначивши, що "тільки таким способом можуть бути реалізовані Мінські угоди".

До того часу, поки вони не будуть повністю виконані, ніякого пом'якшення санкцій, прийнятих щодо Росії, бути не повинно, вважає український лідер.

За словами Порошенка, Москва намагається поставити Київ на коліна, але той "досі тримається" завдяки підтримці з боку Європи.

Говорячи про постачання зброї в Україні, Порошенко повідомив, що Київ очікує їх, в першу чергу, від США а потім - від Канади, Франції або Литви.

"Угоди з продажу озброєння не люблять гучних дискусій, тому я нічого не скажу про можливі домовленості з Німеччиною", - додав український президент.

Нагадується, що 12 березня після напружених переговорів представники Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Християнсько-соціального союзу (ХСС) і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) підписали коаліційну угоду і сформували новий уряд ФРН. Через два дні бундестаг обрав Ангелу Меркель на посаду федерального канцлера на четвертий термін поспіль.
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація