Порошенко закликає світ реагувати на українських політв’язнів як на отруєння в Солсбері

Порошенко закликає світ реагувати на українських політв’язнів як на отруєння в Солсбері

Фото: УНІАН

За його словами, настав час для рішучих дій.

Президент України Петро Порошенко закликав світ перейти від гучних заяв до рішучих дій та реагувати на українських політв’язнів в РФ як на отруєння в британському Солсбері.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вдячний за згуртованість світової спільноти навколо болючого питання, що стосується українських в’язнів Кремля. На мій погляд, настав час не стільки для заяв та висловлення стурбованості з боку наших міжнародних партнерів, скільки для рішучих дій у відповідь, на зразок масштабної та потужної реакції на отруєння в Солсбері", - заявив Порошенко.

Вдячний за згуртованість світової спільноти навколо болючого питання, що стосується українських в’язнів Кремля. На мій...

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 28 червня 2018 р.

Нагадаємо, наразі у в’язницях Росії та окупованого Криму перебувають близько 70 українських громадян. Декілька з українських політв’язнів на знак протесту проти тюремних переслідувань оголосили голодування. Зокрема, кримський активіст Володимир Балух голодує вже більше 100 днів, а режисер Олег Сенцов – майже 50.

Після отруєння екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у британському Солсбері в березні цього року, за яким, за даними спецслужб Великої Британії, стоїть Росія, більшість країн ЄС узгодили спільну позицію та почали висилати російських дипломатів, дехто навіть оголосив дипломатичний бойкот ЧС-2018 у РФ.

Хтось має сказати Росії "досить": історія сучасної дипломатичної чистки

Хтось має сказати Росії "досить": історія сучасної дипломатичної чистки

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація