Порошенко запропонував передати Андріївську церкву Константинополю

Порошенко запропонував передати Андріївську церкву Константинополю

Фото: УНІАН

Це має бути символічний жест солідарності.

Президент України Петро Порошенко пропонує передати у розпорядження Вселенському патріархату Андріївську церкву у Києві. 

Про це на погоджувальній раді парламенту заявила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

"Днями буде зареєстровано законопроект, яким президент Порошенко пропонує передати Андріївську церкву у постійне користування Вселенському патріархові, як символічний жест, що у святий андріївський час хрестив Україну. Це буде символічний жест єднання з Матір'ю-церквою", - сказала вона.

За словами Луценко, це мав би бути символічний жест, який показав би солідарність президента з процесом надання Українській церкві автокефалії. Тому Порошенко просить усі фракції підтримати законопроект.

11 жовтня Синод Константинопольського патріархату вирішив продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. Також було ухвалено рішення про визнання Константинополем узурпації влади над Київською митрополією Москвою незаконним актом. Також синод вирішив зняти всі заборонні санкції РПЦ стосовно предстоятеля УПЦ КП Філарета та предстоятеля УАПЦ Макарія. Разом із тим Патріархія наголосила на неприпустимості майнових конфліктів і насильства у процесі творення помісної церкви в Україні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація