Порошенко запропонував припинити з Кримом товарообіг і транспортне сполучення

Порошенко запропонував припинити з Кримом товарообіг і транспортне сполучення

Порошенко пропонує уряду розглянути питання припинення вантажного транспортного сполучення і припинення товарообігу з Кримом. / Фото: Reuters

Відповідного листа з вимогами президент направив Арсенію Яценюку. 

Президент України Петро Порошенко запропонував уряду розглянути питання щодо припинення вантажного транспортного сполучення та припинення товарообігу з Кримом.

Президент звернувся до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з листом, в якому запропонував невідкладно утворити робочу групу для всебічного аналізу цього питання, повідомляє УНІАН.

Порошенко у листі від 4 листопада також пропонує до прийняття урядом зазначеного рішення забезпечити тимчасове припинення вантажного автомобільного і залізничного сполучення з тимчасово окупованою територією в обидва напрями.

Президент наголошує, що одним із пріоритетних завдань органів державної влади на сьогодні є визначення моделі подальших відносин України з тимчасово окупованою територією Криму.

"Останнім часом суттєво загострилося протистояння між громадськими активістами та окупаційною владою Криму. Порушено низку кримінальних справ проти ініціаторів торговельної блокади Криму", - йдеться у листі.

За його словами, ініціатори безстрокової акції блокування поставок українських товарів на Кримський півострів, яка розпочалася 20 вересня поточного року, вимагають повністю припинити торговельні відносини з окупованою територією.

21 листопада, активісти, які блокують Крим, повідомили про сутички з силовиками неподалік від селища Чаплинка на Херсонщині.

В результаті переговорів між силовиками та активістами обидві сторони відійшли від електроопор. Потім силовики змогли забезпечити ремонтні роботи заземлення ЛЕП. Після цього невідомі підірвали пошкоджені опори.

Росія стягнула танки та «Гради» з окупованого Криму упритул до материкової частини України

Росія стягнула танки та «Гради» з окупованого Криму упритул до материкової частини України

Повʼязані теми:

Наступна публікація