Порошенко затвердив терміни цьогорічних призовів і звільнення строковиків

Порошенко затвердив терміни цьогорічних призовів і звільнення строковиків

Фото: Сайт президента України

Президент також доручив Кабміну визначити чисельність громадян для призову.

Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році". 

Про це повідомляє прес-служба президента.

Так, документ № 44/2017 визначає цьогорічні строки проведення чергових призовів та звільнення в запас військових, які вислужили встановлені строки строкової військової служби. 

Звільнення

Строковики зі Збройних Сил України, інших військових формувань, Державної спеціальної служби транспорту, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та вислужили встановлені терміни строкової військової служби, будуть звільнені в запас у травні-червні та у жовтні-листопаді 2017 року. 

Інші військові-строковики, які вислужили встановлені терміни, будуть звільнятися в запас у квітні-червні та у жовтні-грудні цього ж року.

Призов

Призов на строкову військову службу здійснять навесні та восени: у квітні-травні та жовтні-листопаді 2017 року.

Відзначимо, що призов стосується придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Між тим, президент доручив Кабміну визначити чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу, а також обсяги видатків для проведення чергових призовів у поточному році.

Додамо, що Указ набирає чинності з дня його опублікування, крім пункту 1 статті 3, який набирає чинності від 1 березня 2017 року, та пункту 2 статті 3, який набирає чинності від 1 вересня цього року.

Нагадаємо, раніше заступник начальника Головного управління персоналом Генерального штабу Збройних сил полковник Марк Андрусяк розповів, що цьогоріч призиватимуть тих, хто закінчив військові кафедри у вишах.

Генштаб пояснив, кого з офіцерів запасу призиватимуть на службу в армію

Генштаб пояснив, кого з офіцерів запасу призиватимуть на службу в армію

Повʼязані теми:

Наступна публікація