Порошенко заявив, що Антикорупційний суд буде створений до виборів

Порошенко заявив, що Антикорупційний суд буде створений до виборів

Фото: Associated Press

Участь у конкурсі на посади до суду припинили вже 32 сумнівних кандидати із 49.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Вищий антикорупційний суд буде сформований до виборів – у лютому.

Про це президент сказав  під час засідання Національної інвестиційної ради у Давосі.

"Хочу запевнити, що ми не зупинимо реформи, не припинимо боротьбу з корупцією. В лютому ми завершуємо процедуру створення Антикорупційного суду разом з НАБУ та САП, які є абсолютно незалежними. 2600 корупціонерів вже отримали вирок суду та ув’язнені. Це те, що треба донести людям", - сказав Порошенко.

Тим часом ще дев'ять сумнівних кандидатів до Антикорупційного суду позбулися права брати подальшу участь у конкурсі. Відповідні рішення були ухвалені на черговому спільному засіданні Громадської ради міжнародних експертів та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

З конкурсу виключили Юрія Бурбелу, Романа Головатого, Діану Заніні, Олександра Івасина, Анну Надточиєву, Олександра Сингаївського, Ігора Січеславського, Юрія  Юркевича та Вікторію Жовноватюк, передає Центр протидії корупції.

Загалом участь у конкурсі припинили вже 32 сумнівних кандидати із 49.

Нагадаємо, 2 серпня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", яким передбачається встановлення організаційної складової створення Антикорупційного суду.

Раніше 12 липня Верховна Рада внесла зміни до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням Закону України "Про Вищий антикорупційний суд". Також було підтримано поправки в закон про підзвітність апеляцій по корупційних справах, на ухваленні наполягали в Міжнародному валютному фонді.

Зазначимо, серед сумнівних кандидатів опинилися скандальна суддя Солом’янського суду Києва Вікторія Кицюк, яка "засвітилась" у скандалі з патрульними, одіозний суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Юрій Бурбела, який засудив "васильківських терористів" до 6 років в’язниці, натомість правозахисники назвали справу сфабрикованою, і Апеляційний суд звільнив засуджених, суддя Оксана Голуб, яка позбавляла активістів Євромайдану прав керування транспортними засобами, суддя Шевченківського районного суду міста Києва Євген Мартинов, який разом із колегою Олегом Лінником відпустили на волю двох тітушок, підозрюваних у завершеному замаху на вбивство шести осіб на Майдані.

Рада внесла поправки щодо роботи Антикорупційного суду, на яких наполягали іноземні партнери

Рада внесла поправки щодо роботи Антикорупційного суду, на яких наполягали іноземні партнери

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація