Посадовців Запорізької АЕС викрили на привласненні майже 14 млн гривень

Посадовців Запорізької АЕС викрили на привласненні майже 14 млн гривень

Посадовців Запорізької АЕС викрили на привласненні майже 14 млн гривень

Фото: СБУ

Працівники атомної електростанції витратили гроші на нібито купівлю запчастин.

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією викрили факт привласнення грошей Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Оперативники спецслужби задокументували, що на початку 2017 року посадовці ЗАЕС уклали договір з приватною структурою на проведення капітального ремонту випробувального стенду, який використовується для тестування обладнання реакторних відділень енергоблоків атомної станції із перевірки надійності роботи системи, зокрема стійкості ядерних реакторів до сейсмічної активності", - йдеться у повідомленні.

Як з’ясували силовики, деякі запчастини, які підлягали заміні у рамках угоди, фактично на станцію підрядником не постачались. Натомість посадовці атомної станції підтвердили виконання робіт у повному обсязі та перерахували комерсантам майже 14  мільйонів гривень.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ознаками привласнення майна групою осіб. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше керівництво Укравтодору викрили на махінаціях з тендерами. Оперативники задокументували випадки, коли внаслідок сприяння чиновника Укравтодору певне приватне підприємство виграло тендерів на суму понад 30 мільйонів гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація