Посол США в ООН: наші зусилля сконцентровані на припиненні Росією агресії в Україні

Посол США в ООН: наші зусилля сконцентровані на припиненні Росією агресії в Україні

Фото: Reuters

ООН прагне побачити виконання Мінських домовленостей

Посол США в Організації Об'єднаний Націй Саманта Пауер наголосила, що зусилля Сполучених Штатів і ООН сконцентровані на припиненні Росією агресії в Україні.

Як передає власний кореспондент "УНІАН", таку позицію Пауер озвучила сьогодні у Брюсселі, відповідаючи на запитання українських журналістів щодо перспектив направлення миротворчої місії ООН в Україну.

"Я думаю, що наші зусилля наразі сконцентровані на тому, щоб побачити виконання Мінських домовленостей", - сказала вона.

За словами американського дипломата, вона зустрічалася з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, президентом Петро Порошенком, спілкувалась з віце-президентом США Джозефом Байденом та президентом Бараком Обамою.

"Ми розглядаємо всі варіанти, але знову – найважливіший аспект, щоб гарантувати мир в Україні, - це щоб Росія припинила свою агресію в Україні. На цьому сконцентровані наші зусилля", - наголосила Пауер.

Нагадаємо,18 лютого на засіданні РНБО президент України Порошенко запропонував обговорити питання запрошення в Україну миротворчої місії ООН. Він зауважив, що найкращим форматом для України буде базування поліцейської місії Євросоюзу, яка працюватиме на підставі рішення Ради безпеки ООН.

На думку членів РНБО, миротворча місія ООН повинна бути розміщена вздовж лінії розмежування на Донбасі та неконтрольованих ділянок державного кордону з РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація