Посол України у США Чалий відреагував на своє звільнення з посади

Посол України у США Чалий відреагував на своє звільнення з посади

Фото: УНІАН

Чалий зазначив, що повернеться до України "з глибокою вдячністю співвітчизникам".

Посол України у США Валерій Чалий прокоментував своє звільнення з посади після майже чотирьох років перебування на ній. На своїй сторінці у Facebook він заявив, що повернеться до України з глибокою вдячністю своїм співвітчизникам.

Чалий вважає що за період, коли він був на посаді вдалося багато чого досягнути та пообіцяв надалі боротися за демократію і "світле майбутнє самостійної й успішної України".

"Повернуся в Україну з глибокою подякою своїм співвітчизникам, з ким боролися за демократію проти авторитаризму і продовжуємо боротьбу за світле майбутнє самостійної і успішної України проти спроб Росії затягнути нас в в радянське чи імперське минуле. Повернуся з вдячністю народу Сполучених Штатів - тепер дійсно нашого стратегічного партнера, з новими можливостями, з величезною підтримкою українців по обидва береги Атлантики, з гордістю за Україну і наших Героїв", – йдеться в дописі.

Нагадаємо, 19 липня президент України Володимир Зеленський звільнив 11 послів, серед яких і посол України в США Валерій Чалий. Заступник голови Офісу Вадим Пристайко зазначав, що послів буде звільнено 12, однак наразі указів є лише 11. Він додав, що більшість дипломатів перебуває на посадах значно довше, ніж традиційні 4-5 років, і що це - планова ротація. 

Володимир Зеленський звільнив одразу 11 послів

Володимир Зеленський звільнив одразу 11 послів

Повʼязані теми:

Наступна публікація