Посольство США відреагувало на спецоперацію зі звільнення заручників у Луцьку

Посольство США відреагувало на спецоперацію зі звільнення заручників у Луцьку

visaglobal.com.ua

Дипломатичне відомство привітало владу з успішно завершеною спецоперацією.

Посольство США в Україні відреагувало на захоплення заручників в Луцьку, яке відбулась вчора, 21 липня. Дипломатичне відомство привітало владу з успішно завершеною спецоперацією.

«Ми разом з народом України радіємо безпечному звільненню заручників, захоплених учора в Луцьку, і вітаємо успіх української влади у забезпеченні їх звільнення», — йдеться на сторінці американського зовнішньополітичного відомства в Facebook.

 

Ми разом з народом України радіємо безпечному звільненню заручників, захоплених вчора у Луцьку, і вітаємо успіх...

Опубліковано U.S. Embassy Kyiv Ukraine Середа, 22 липня 2020 р.

 

Нагадаємо, 21 липня у Луцьку чоловік на псевдонім Максим Плохой понад 12 годин утримував 13 заручників у захопленій маршрутці. Серед них були вагітна жінка, дитина та люди літнього віку. Нічого схожого за всю історію незалежності Україна ще не знала. Увесь день на луцькому Театральному майдані, де стояв автобус, було чути автоматні черги.

Зловмисник повідомляв, що має вогнепальну зброю та вибухівку, яку погрожував підірвати, якщо не виконають його вимог. Вимагав він, зокрема, від президента рекомендувати дивитися американський фільм про те, як люди знущаються з тварин та використовують їх. Зеленський вимогу виконав. Терорист здався близько десятої вечора. Заручників відпустили.

Повʼязані теми:

Наступна публікація