Постачання вугілля з окупованого Донбасу неможливе навіть після зняття блокади – Аваков

Постачання вугілля з окупованого Донбасу неможливе навіть після зняття блокади – Аваков

Фото: УНІАН

За словами міністра, невідомі підірвали залізничну колію на Луганщині.

Відновлення постачання вугілля з Донбасу неможливе через підрив колії на окупованій території Луганщини.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Цієї інформації не було у ЗМІ, але вона дуже показова. Два дні тому на окупованій території Луганської області, за 5 кілометрів від нашого "кордону", була підірвана залізнична колія. Тож навіть якщо ми зараз знімемо блокаду й вирішимо возити наше вугілля, то луганську гілку вони вже підірвали", – сказав він.

За словами Авакова, блокада перетворилася на суперпіар для окремих політичних кар'єр.

"Це хто придумав у мороз починати таку акцію? Це так зручно, тому що потрапляє під річницю Майдану? Вважаю, що це лише політичні амбіції. І все. Я розумію, проти кого можна й потрібно застосовувати силу, а проти кого – переконання, доки протестувальники не переходять допустиму законом межу. Ось вам відповідь на спекуляції, що "оточили й будуть стріляти в чесних патріотів", - додав очільник МВС.

Окремо міністр запевнив, що не дозволить блокувати жодні автомобільні дороги, "тому що це не гра, не амбіції, це комунікація між нашими позиціями в бойовій зоні".

Нагадаємо, раніше учасники торгової блокади погрожували перекрити залізничне сполучення між Україною і Росією.

"Ми плануємо розширення по залізничних трасах, за якими до нас завозять продукцію з Росії. По автомобільних трасах це зробити буде важче. Там треба більше людей, і існує велика ймовірність провокацій", - сказав один із учасників блокади народний депутат Семен Семенченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація