Поставлю на голосування питання про свою відставку після закону про мову – Парубій

Поставлю на голосування питання про свою відставку після закону про мову – Парубій

Фото: Право на владу

Голова парламенту дав доручення, щоб негайно видали підписні листи.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що у разі зібрання необхідної кількості підписів, він невідкладно поставить на голосування питання про свою відставку.

Про це повідомили на офіційному сайті парламенту.

Парубій повідомив про те, що від нардепа Валерія Писаренка надійшла заява про збір підписів про відкликання з посади Голови Верховної Ради України.

"Хочу повідомити – я невідкладно дав доручення, як і у всі попередні рази, коли подібну заявку подавав і (народний депутат України – прим.) Рабінович, щоб негайно видали підписні листи", – сказав він.

Голова парламенту також додав, що в разі зібрання необхідної кількості підписів, готовий поставити це питання на голосування, однак лише після ухвалення закону про українську мову.

"З одним нюансом: після того, коли я, як Голова Верховної Ради України, поставлю підпис під законом про українську мову. А цей підпис буде – незадовго", – зазначив Андрій Парубій.

Нагадаємо, учора, 23 квітня у парламенті почали збирати підписи під проектом постанови про відкликання Андрія Парубія з посади голови Верховної Ради. Ініціатором виступив нардеп Валерій Писаренко. Відповідно до законодавства, необхідно зібрати 150 підписів, що дасть можливість винести на розгляд парламенту питання про відкликання Парубія, цю пропозицію має підтримати мінімум 226 народних депутатів. 

У ВР почали збирати підписи за відставку Парубія

У ВР почали збирати підписи за відставку Парубія

Повʼязані теми:

Наступна публікація