Постпред України в ООН виступив за перенесення із Мінська перемовин щодо Донбасу

Постпред України в ООН виступив за перенесення із Мінська перемовин щодо Донбасу

Фото: Twitter.com/mfa_ukraine

Він вважає, що Білорусь в ООН постійно займає антиукраїнську позицію.

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко вважає, що перемовини щодо Донбасу потрібно переносити з Мінська до іншої столиці через постійну антиукраїнську позицію Білорусі в ООН.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Прямий".

"Я особисто повністю підтримую, я не пам’ятаю вже хто це пропонував, деякі групи депутатські у нас у Верховній Раді, що нам треба просто переносити цю площадку із Мінську в якусь іншу столицю. При всій моїй повазі до білоруської дипломатії, але я не можу таку позицію зрозуміти, про яку нейтральність йдеться? І нехай вони на нас не ображаються, але факти на табло Генеральної Асамблеї. Розмови розмовами, але тут є результат. Вони просто хронічно голосують проти будь-яких наших ідей, проти будь-яких наших пропозицій, навіть які не стосується конфлікту з Росією", - заявив Єльченко.

За його словами, позиція Білорусі виглядає досить дивно, яка постійно говорить про свій нейтралітет, однак голосує в ООН проти українських резолюцій.

"Це вже свідчить про певну позицію країни, з якої нам потрібно робити серйозні висновки", - підкреслив постпред в ООН.

Нагадаємо, 22 вересня 13 країн-учасниць Організації об'єднаних націй проголосували проти включення питання про окуповані території України до порядку денного 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, яка розпочала роботу у Нью-Йорку. Серед них є й такі країни колишнього СРСР як Вірменія, Білорусь та Казахстан.

У Нью-Йорку за посилених заходів безпеки відкривається Генасамблея ООН

У Нью-Йорку за посилених заходів безпеки відкривається Генасамблея ООН

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація