Постраждалі у теракті в Харкові 2015 року не проти обміну терористів, однак за однієї умови

Постраждалі у теракті в Харкові 2015 року не проти обміну терористів, однак за однієї умови

Фото: УНІАН

Троє підозрюваних начебто включені до списків на обмін із Росією.

Постраждалі унаслідок теракту в Харкові 2015 року не проти обміну трьох підозрюваних у цьому злочині, однак спочатку вимагають судового вироку для них.

Про це у коментарі "Інтерфаксу" повідомив представник постраждалих Олег Головков.

"До оголошення вироку їх міняти не можна. Після оголошення вироку, якщо є пристойні хлопці, на яких їх можна поміняти, - ми не заперечуватимемо", - зазначив він.

За його словами, йдеться про вирок, який набере чинності, оскільки для постраждалих важливо знати, хто саме винний у вчиненні теракту в Харкові.

"Ми маємо на увазі саме вирок, що набув чинності, інакше без відповідей залишаться питання "на чиє замовлення і в чиїх інтересах було здійснено теракт?", "хто його виконавці?", "винні чи невинні люди, які близько чотирьох з половиною років перебувають під вартою?", - пояснив Головков.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що обвинувачуваних в теракті під час Маршу єдності в Харкові в лютому 2015 року занесли у списки обміну утримуваними особами між Україною та Росією. Йдеться про Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова.

Нагадаємо, що теракт у Харкові стався 22 лютого 2015 року. Поряд із колоною активістів, які рухалися з синьо-жовтими прапорами, спрацювала закладена на узбіччі вибухівка. Внаслідок цього на місці загинули координатор місцевого Євромайдану Ігор Толмачов і підполковник Андрій Рибальченко із супроводу колони. Двоє людей, зокрема школяр Данило Дідик, померли згодом в лікарні. Травмовано було ще дев’ять осіб. Підозрюваних у злочині затримали через кілька днів, трьом особам було оголошено підозру в скоєнні теракту та незаконному поводження зі зброєю.

За два роки після теракту у Харкові винні не покарані

За два роки після теракту у Харкові винні не покарані

Повʼязані теми:

Наступна публікація