Постраждалі від вироків одіозного Вовка розповіли, як на їхнє життя вплинуло печерське правосуддя

Постраждалі від вироків одіозного Вовка розповіли, як на їхнє життя вплинуло печерське правосуддя

Суддя Вовк чекає на засідання суду / Фото: gbgalsgallery.com

Постраждалі ставлять під сумнів законність винесених рішень.

Суддя Печерського суду Києва Сергій Вовк у свій час позбавив вчительку будинку, світську левицю елітної квартири і машини, а також посадив за ґрати Юрія Луценка.

Проте тепер він сам опинився на лаві підсудних. У вівторок, 17 березня, Апеляційний суд Києва остаточно вирішить питання з запобіжними заходами щодо одіозного судді. Як нагадується у сюжеті ТСН.19:30, саме Вовк позбавив світську левицю Юлію Рудакову трикімнатної квартири в елітному будинку столиці і автомобіля Porsche Cayenne вартістю в мільйон гривень. Рішення ухвалювалось через позов колишнього коханого Рудакової київського бізнесмена Миколи Матвієнка.

Як виявилось, Рудакова не була присутня на той час на судовому засіданні. Тому жінка вирішила боротися за власність і звернулася до Апеляційного суду.

Адвокат Рудакової Роман Кудрицький показав ТСН усі документи, що підтверджують права власності майна. Він наголошує, що суддя Вовк влітку 2014 року ці самі документи просто проігнорував. Своє рішення на користь Матвієнка, за його ж словами, виніс на основі якихось усних домовленостей. "Не може бути укладений між фізичними особами, між громадянами договір зберігання в усній формі. Тоді будемо один в одного відбирати квартири, машини тільки на підставі про те, що "в мене була усна домовленість". Формально вона вже навіть не є власником, оскільки позивач повідомив їй про рішення після того, як переоформив на себе право власності", - повідомив адвокат Рудакової.

У свою чергу, адвокат Миколи Матвієнка Дмитро Пурлінський стверджує, що і квартира, і машина Рудаковій ніколи не належали. Чоловік виправдовує не лише свого клієнта, але й суддю Вовка.

Боротися за майно, вартістю майже у три мільйона гривень, та відстоювати свою правду обидві сторони мають намір до останнього. В Апеляційному суді Києва Рудакова найперше  має намір оскаржити рішення Сергія Вовка.

Завтра Апеляційний суд столиці вирішить питання з запобіжними заходами судді Вовка

Завтра Апеляційний суд столиці вирішить питання з запобіжними заходами судді Вовка

Крім того, претензії щодо законності винесених рішень Вовком має і столична вчителька Ніна Москаленко. Своїм рішенням суддя позбавив її будинку і 20 соток прилеглої території. За словами педагога, всі біди родини пов'язані саме з рішенням Вовка.

Як відомо, будинок у самому центрі Києва, де 30 років з сім'єю прожила Москаленко, тривалий час намагалися відібрати в неї рейдери. У квітні 2013 року невідомі силоміць виселяли вчительку з її помешкання. За словами Ніни Москаленко, вона має заповіт, який злочинці підробили. Згідно із підробкою, жінка нібито відмовилась від заповіту на користь держави.  

Уже півроку до неї ніхто з попередніх рейдерів не навідувався, хоча за документами, які жінка називає підробними, вже не є власницею свого майна.

Адвокат судді Юрій Сухов заявив, що сподіватися вчительці Москаленко ні на що, адже її справа у справі проти Вовка не фігурує. При цьому Рудаковій радить чекати на рішення Апеляційного суду.

Тетяна Боковня, Роман Сукач і Богдан Стрілець. ТСН, 1+1

Повʼязані теми:

Наступна публікація