Потрощені вікна та побитий затриманий: російська ФСБ проводить обшуки у кримських татар

Російські силовики зранку вдерлися до помешкань мешканців окупованого Криму.

Окупанти в анексованому Криму знову проводять обшуки у кримських татар.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook громадська організація "Кримська солідарність".

"Місто Старий Крим, вул. Піонерська, 24. Мухсін Джамбазов, 27 років, водій. У будинку Мухсіна була літня мама, сам Мухсін на момент обшуку був уже на роботі, однак після отримання інформації про наявність в будинку силовиків, одразу ж приїхав", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, будинок належить батькам Мухсіна.

"Під час обшуку в будинку були вибиті вікна. Наразі обшук в будинку закінчено. Зараз силовики поїхали до квартири в селище Приморське, де проживає сам Мухсін. Причина візиту силовиків досі невідома", - додали в організації.

Окрім цього стало відомо, що у Новому Світі близько 4-ї години ранку до будинку ще одного кримського татарина Ісмаїла Рамазанова увірвались силовики, чоловіка одразу закували в кайданки.

За словами батька Ісмаїла, під час обшуку були вилучені телефон, планшет, українські документи, так само під ліжком були "знайдені" більше 20 патронів, а після цього його забрали до управління.

"Обшук пройшов досить грубим чином. Йому висунули звинувачення в пропаганді екстремізму", - зазначили в "Кримській солідарності".

Своєю чергою адвокат Маммет Мамбетов розповів, що дорогою до СК РФ Рамазанова побили, наразі він затриманий.

Раніше повідомлялося, що окупанти у Феодосії судять кримськотатарського активіста за публікацію у Facebook. Йому інкримінують "сепаратизм" та невизнання кордонів Російської Федерації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація