Потужна артилерія. Українська армія взяла на озброєння новий ракетний комплекс "Вільха"

Потужна артилерія. Українська армія взяла на озброєння новий ракетний комплекс "Вільха"

Фото: Сайт президента України

Нове озброєння значно зміцнить обороноздатність ЗСУ.

Українська армія взяла на озброєння нове покоління артилерії – ракетний комплекс "Вільха". Незабаром розпочнеться його серійне виробництво.

Про це повідомляє "Урядовий портал" у Facebook.

Завдяки цьому ракетному комплексу Збройні сили України зміцнять свою обороноздатність та зможуть ефективніше боротися з агресором на сході країни.

"Керівництво конструкторського бюро "Луч", яке розробляло новітню українську зброю, прогнозує, що армія отримає "Вільху" вже у середині 2019 року", - йдеться у повідомленні.

До слова, випробування "Вільхи" успішно відбулися в квітні і грудні 2017 року. У лютому 2018 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомляв, що серійне виробництво крилатих ракет для "Вільхи" почнеться в кінці 2018 – початку 2019 року, передає УНІАН.

Ракетний комплекс також продемонстрували українцями під час параду з нагоди Дня Незалежності.

"Вільха" - це український проект зі створення ракетного комплексу з коригованим боєприпасом. Комплекс розроблений на основі радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 "Смерч" калібру 300 мм. Всі комплектуючі — українські.

Над створенням нової системи озброєнь разом працює близько п'ятнадцяти українських підприємств.

Ракета має корпус двигуна, сопловий блок, стабілізатори, бойову частину, запобіжно-виконавчий механізм, систему наведення, систему прийняття сигналів супутникової навігації, газове управління, підривачі виробництва українських підприємств.

Повʼязані теми:

Наступна публікація