Потужна сила двох гармат: на Житомирщині відбулися успішні випробування бойового модулю "Дуплет"

Потужна сила двох гармат: на Житомирщині відбулися успішні випробування бойового модулю "Дуплет"

Фото: Укроборонпром

Максимальний темп стрільби – близько 1000 снарядів за хвилину.

На полігоні у Житомирській області відбулися випробування бойового модулю "Дуплет", розробкою якого займається "Житомирський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром".

"Дуплет" призначений для модернізації бронетехніки. Він оптимізований для використання на БМП-2, але у разі необхідності, з мінімальними змінами, може використовуватися і на іншій бронетехніці.

Бойовий модуль обладнаний удосконаленою системою вогню, яка дозволяє супроводжувати цілі в автоматичному режимі, самостійно розраховувати балістику боєприпасів та вести точний вогонь за будь-яких погодних умов, як в день, так і вночі.

Для цього "Дуплет" переоснастили новим тепловізором, який дозволяє розпізнавати цілі на всій дальності ведення вогню всім штатним озброєнням "Дуплету", включаючи протитанковий ракетний комплекс "Бар‘єр".

Головне озброєння "Дуплету" – дві автоматичні 30-мм гармати, які у парі мають максимальний темп стрільби – близько 1000 снарядів за хвилину. За одну секунду бойовий модуль здатний направити у противника одразу 16 снарядів.

"Цей шквал вогню дозволяє гарантовано вивести з бою укріплені вогневі точки, легку бронетехніку, живу силу та низьколітаючі повітряні цілі типу вертольотів", - йдеться у повідомленні "Укроборонпрому".

Для забезпечення ведення вогню "Дуплет" має значно розширений боєзапас, що дозволяє вести ефективний довготривалий бій. А дві автоматичні гармати можуть працювати по черзі, що дозволяє виконувати стрільбу почергово кожним зі стволів, що вдвічі збільшує безперервну тривалість вогню без перегрівання гармат.

Раніше повідомлялося, що конструкторське бюро "Луч" провело успішні випробування модифікованого протитанкового керованого ракетного комплексу "Скіф". Розробка КБ "Луч" має низку технічних переваг, які гарантують ураження рухомих і нерухомих сучасних броньованих цілей. Український ракетний комплекс здатний уражати малорозмірні цілі: довготривалі вогневі точки, танки в окопі, легкоброньовані об'єкти та вертольоти, що робить його універсальним вогневим засобом стримування на полі бою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація