Потяг вже "п’яти столиць" і внутрішні сполучення: в Україні планують відкрити нові залізничні маршрути

Потяг вже "п’яти столиць" і внутрішні сполучення: в Україні планують відкрити нові залізничні маршрути

Фото: УНІАН

Паралельно з цим планується покращити рівень сервісу та комфорту для пасажирів.

Міністерство інфраструктури анонсувало відкриття нових залізничних маршрутів наступного року.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час прес-конференції, передає пресслужба відомства.

Міністерства інфраструктури планує, що "Укрзалізниця" 2020 року придбає дві тисячі вантажних і 26 пасажирських вагонів, укладе договори на 40 тепловозів і 200 електровозів, електрифікує 110 км колій для пришвидшення руху поїздів, локалізує виробництво тяги в Україні, що дозволить створювати нові робочі місця для українців.

Зазначається, що після оновлення рухомого складу планується відкриття нових маршрутів.

Зокрема, в межах України: Ужгород - Херсон через Миколаїв, Кривий Ріг; Запоріжжя - Івано-Франківськ через Дніпро; Запоріжжя - Чернівці; Київ - Ковель; Київ - Запоріжжя через Кривий Ріг; Лисичанськ - Одеса; Київ – Миколаїв - Херсон.

У міжнародному сполученні планується запуск маршрутів до Польщі; приєднання до поїзда чотирьох столиць п`ятої столиці – Таллінна; Львів – Мінськ через Ковель, Брест; Гомель – Київ.

Паралельно з цим планується покращити рівень сервісу та комфорту для пасажирів. "Для цього наступного року заплановані: заміна освітлення у вагонах, оновлення постільної білизни, вдосконалення системи прибирання в поїздах", - зазначили в пресслужбі.

Також, за словами Криклія, планується облаштування під’їздів і підходів до залізничних переїздів, встановлення на переїздах систем відеоспостереження, облаштування пристроїв переїзної автоматики на нерегульованих переїздах із автобусним рухом, ремонт пасажирських платформ, тунелів, встановлення огородження на станціях.

Разом з цим Криклій заявив, що завданням міністерства є оренда або продаж майна, яке не використовується залізницею в профільній діяльності, а також концесія окремих об`єктів, яка може стати джерелом додаткових коштів для запланованого переобладнання рухомого складу та покращення інфраструктури.

"За попередніми оцінками, вартість непрофільних активів "Укрзалізниці" - понад 10 млрд грн. Концесія залізничних вокзалів Миколаєва, Харкова, Дніпра, Хмельницького, Чопа, яка зараз відпрацьовується міністерством спільно з партнерами, дозволить перетворити їх на зручні простори з торговими площами, кафе та готелями, забезпечити більш високий рівень сервісу для пасажирів і збільшити інвестиційний ресурс "Укрзалізниці", - зазначив міністр.

Нагадаємо, інфраструктурні проєкти викликають чи не найбільше цікавості в українців. А саме Міністерство інфраструктури відповідає за залізницю, аеропорти, порти та дороги. ТСН.ua вдалось поспілкуватись на форумі із міністром Владиславом Криклієм, який розповів про плани на реконструкції українських вокзалів, мовчазну конкуренцію між лоукост-авіаперевізниками в Україні та ситуацію із залізничним транспортом на Донбасі.

"Укрзалізниця" запустить 35 додаткових поїздів на зимові свята Україною та до Європи – економічні новини

"Укрзалізниця" запустить 35 додаткових поїздів на зимові свята Україною та до Європи – економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація