Повалені дерева перекрили Одесу після нічної негоди

Повалені дерева перекрили Одесу після нічної негоди

За прогнозами синоптиків, вже по обіді місто знову накриє град та поривчастий вітер

В Одесі після потужної зливи почався деревопад, зранку дороги перекрили повалені стовбури, йдеться в ТСН.12.00.

Вночі Одесу добряче полило, до зливи доєднався шквальний вітер, як результат дерева почали падати, і здебільшого на проїжджу частину. Над ранок по місту було кілька таких проблемних ділянок, де рух зупинився.

На щастя, обійшлося без жертв, але рух транспорту на вулиці Довженка був заблокований кілька годин. Окрім того, дерево, коли падало, обірвало лінію електромереж і був ризик ураження струмом перехожих. Ще один стовбур перегородив шлях трамваям 13 маршруту, тож рух електротранспорту також довелося зупинити.

Комунальники спрацювали оперативно, там, де впали дерева, усі вони нині розпилені, дороги вільні, транспорт рухається у звичному режимі.

Але і перепочити надовго одеситам погода не дасть. За прогнозами синоптиків, вже по обіді місто накриє град та поривчастий вітер, людей рятувальники просять за можливості не виходити з дому.

На Миколаївщині фермери не встигають рахувати збитки.  У Первомайському та Кривоозерському районах випав град завбільшки із голубине яйце. У 30-градусну спеку крижані кульки сипали з неба протягом години, побило посіви на сотнях гектарах.

Нова хвиля негоди може накрити Україну уже сьогодні. Синоптики прогнозують грозові дощі на найближчі три дні. Спочатку зливи охоплять західні області, оминуть Волинь та Рівненщину, і сьогодні надвечір дістануться півдня. Грози зі шквалами навідаються й до північних регіонів, Київщину накриють уже у вівторок. Литиме й гримітиме на тлі 30-градусної спеки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація