Поважна краса: у Тернополі дев'ятеро жінок 60+ знялися у пікантній фотосесії

Поважна краса: у Тернополі дев'ятеро жінок 60+ знялися у пікантній фотосесії

Фото: ТСН.ua

Для більшості учасниць проєкту "Антиейджизм" подібні знімання відбулися вперше.

Поважна краса: у Тернополі дев'ятеро жінок, котрим за 60 років, відзнялися у сміливій фотосесії. З ними працювали психолог, стиліст та фотограф, щоби допомогти створити несподівані образи.

Світлини готують для виставки, яка має привернути увагу до вікової дискримінації. Про те, як жінки пенсійного віку перетворювалися на моделей, 4 лютого йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

"Це першопроходці, які розрубали монолітну стіну консервативного сприйняття про те, що жінки поважного віку мають в'язати носочки, ліпити вареники, обслуговувати внуків", - заявляє психологиня проєкту "Антиейджизм" Тетяна Білінська.

Борчинь зі стереотипами - дев'ятеро. "Ми хочемо, щоб вони були відкритими, сексуальними, - ділиться стилістка зачісок Таміла Демкура. -  І дуже хочемо показати, що для жінки в старшому віці, на пенсії, життя не закінчується, тільки починається".

Фотосесія для учасниць - нелегка. Лише двоє з них погодилися на відеозйомку, адже на фото вони мають бути не в сукнях.

"Чому я конкретно взялася за цю виставку, тому що я хочу, щоби вона була не вульгарною, тобто я стараюся по максимуму передати їхню сексуальність, родзинку. Так, будуть пікантні моменти, але вони будуть гарними", - стверджує фотографиня Вілена Орловська.

Одна з учасниць проєкту 62-річна Любов Салова захоплюється спортом, має сина та онука, не одружена. Позує жінка лише в одному піджаку, але каже: їй цілком комфортно. Більш пікантні світлини учасниці отримають для власного портфоліо.

"Хочу, щоби фотографії сподобалися не лише мені, але й людям, які будуть приходити на фотосесію і дивитися на нас - молодих пенсіонерів. Страшне як хотіла попасти на цей проєкт, тому що це щось нове. Я взагалі не відчуваю свого віку, я і на Говерлу полізу, куди скажуть - я хочу жити!" - ділиться пані Любов.

А от її тезці 64-річній веломандрівниці Любові Ковальчук під час фотосесії було не просто розслабитися. Жінку вбрали лише у хвилі тканини. Вже потому модель зрозуміла: їй це до вподоби.

"Трішки я соромилася, тому що незвично, але направду мені сподобалося, хоча я ще не бачила кінцевого результату. Думаю, що все буде добре і цікаво. Гарно, що є такі проекти, вони нас окрилюють", - додає учасниця.

Навіть конкурси краси в форматі 50+ у світі нині набирають обертів. Одеситка Світлана Гасс у майже 60 років вигравала престижні американські конкурси. Вона стала найкрасивішою бабусею України, ввійшовши до Національної книги рекордів як модель поважного віку.

А мама Ілона Маска Мей Маск - популярна 69-річна модель - взагалі вважає причиною власного кар'єрного злету сиве волосся.

Те, що сиві - насправді красиві, вирішили довести і в Тернопільському центрі соціального обслуговування. Як не дивно - саме там організували фотосесію під назвою "Антиейджизм". Для більшості учасниць такі знімання взагалі відбулися вперше у житті.

"Ейджизм - це коли засуджують форму старіння, а антиейджизм - проти цього. Ми якраз хочемо показати, щоби суспільство не засуджувало, що тіло може бути красивим у будь-яких роках, головне - правильно дивитися", - наголошує перша заступниця директора Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення Ірина Семанишин.

Чи припаде людям до душі пікантна фотовиставка жінок шляхетного віку - стане відомо через місяць. Саме тоді усі фото побачать глядачі. 

У Тернополі дев'ять жінок, котрим за 60 , відзнялися у сміливій фотосесії

У Тернополі дев'ять жінок, котрим за 60 , відзнялися у сміливій фотосесії

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Краса обличчя і тіла
Наступна публікація