Повінь на Прикарпатті: для подолання наслідків негоди потрібно щонайменше 400 млн гривень - ОДА

Повінь на Прикарпатті: для подолання наслідків негоди потрібно щонайменше 400 млн гривень - ОДА

Фото: Facebook/Вася Шемота

В Івано-Франківській області велика вода взяла в полон 19 сіл.

Подолання наслідків паводку на Прикарпатті коштуватиме щонайменше 400 млн гривень.

Про це під час брифінгу 23 червня заявив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів.

"Сума коштів, необхідна для відновлення постраждалих об’єктів та територій, за попередніми оцінками, становить понад 400 млн грн. Нами підготовлено відповідний проєкт звернення до Кабінету міністрів щодо виділення коштів на подолання цієї ситуації", - наголосив він.

За словами Федоріва, з обласного бюджету виділено субвенцію в розмірі 1 млн грн та 5 625 л дизельного пального для виконання першочергових заходів із ліквідації наслідків стихії.

Також посадовець зазначив, що напередодні, 22 червня, під час засідання обласної комісії ТЕБ і НС було утворено постійний штаб із ліквідації наслідків стихії.

"У Верховинському районі відрізаними є 19 сіл, загинули дві особи та одна людина вважається безвісти зниклою. Мають місце руйнування захисних дамб, берегів рік, розмив доріг та їх перекриття через зсуви ґрунту. Було заблоковано рух на автодорозі державного значення у с. Микуличин. Станом на зараз його відновлено, а от проїзд на трасі "Криворівня – Чернівці" повністю заблокований. За прогнозами, очікуються сильні опади та подальше значне підняття рівнів води в річках. Піку стихії очікуємо на завтра", - додав він, запевнивши, що органи державної влади та місцевого самоврядування спільно з аварійно-рятувальними службами проводять першочергові відновлювальні та рятувальні роботи та евакуаційні заходи, уточнюються необхідні суми коштів для проведення робіт.

Нагадаємо, 22 червня в Івано-Франківській та Чернівецькій областях через різке погіршення погодних умов та сильні дощі почалися паводки. У гірських річках рівень води піднявся до двох метрів.

Мешканців Чернівецької області попередили про можливу евакуацію через очікувану повінь. Так, упродовж 23-25 червня прогнозують значне підвищення рівня води у річці Прут, що загрожує підтопленням будинків. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація