Повітряні сили отримали відремонтований розвідувальний літак Су-24

Повітряні сили отримали відремонтований розвідувальний літак Су-24

Фото: ukroboronprom.com.ua

Літак оснащений новою авіонікою, системами зв'язку та розвідувальною апаратурою.

Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" достроково передав черговий відремонтований літак-розвідник Су-24МР повітряним силам ЗСУ.

"Фахівцями підприємства здійснено середній ремонт літака, в ході якого була проведена повна перевірка всіх його вузлів і агрегатів, виконаний їх ремонт або повна заміна. Після цього відремонтований Су-24МР пройшов успішні льотні випробування в присутності представників Повітряних сил ЗСУ та був прийнятий українськими льотчиками" , - йдеться в повідомленні прес-центру "Укроборонпрому".

Фото: ukroboronprom.com.ua

Зараз проводять роботу з розробки модернізації Су-24МР, з метою його оснащення новою авіонікою, системами зв'язку та розвідувальною апаратурою.

Су-24МР - надзвуковий літак-розвідник, який може проводити глибоку розвідку на глибину до 400 км від лінії фронту. Для цього він оснащений  радіолокаційною станцією з боковим оглядом, який дозволяє фіксувати наземні об'єкти, в тому числі фортифікаційні споруди і техніку противника, чутливими камерами високої роздільної здатності, системами фіксації випромінення радіолокаційної станції та ІЧ-датчиками для виявлення замаскованих об'єктів.

Нагадаємо, українські авіабудівники відновлюють масштабну програму з виробництва літаків Ан-158, котра була фактично призупинена через розірвання співпраці з Росією. Зараз у цехах "Антонова" стоять 10 планерів цієї машини.

Українські авіабудівники відновлюють масштабну програму з виробництва літаків Ан-158

Українські авіабудівники відновлюють масштабну програму з виробництва літаків Ан-158

Повʼязані теми:

Наступна публікація