Повноважень для позбавлення ліцензії "Інтера" немає - Нацрада з питань телебачення

Повноважень для позбавлення ліцензії "Інтера" немає - Нацрада з питань телебачення

Фото: УНІАН

Пожежа на "Інтері" - це скоєння злочину, який потребує розслідування та покарання, - наголосив голова Нацради.

У Національної ради з питань кіно і телебачення не вистачає повноважень, щоб закрити телеканал "Інтер".

Про це в ефірі Громадського розповів голова Нацради Юрій Артеменко.

"Повноважень для втручання Нацради не вистачає. Але те, що кажуть: "Давайте політично зачинимо "Інтер" - це "бєспрєдєл". Тому що завтра після "Інтеру" будуть і "5 канал", і "Громадське радіо" і все що завгодно", - зазначив Артеменко.

За його словами, вся процедура призупинення ліцензії каналів триває занадто довго.

"У нас процедура – провести моніторинг, провести перевірку, це буде роками. Ми пропонували, якщо є підозра в розпалюванні ворожнечі, ми припиняємо ліцензію на 3 місяці і потім нехай канал поновлює її через суд. Але зараз, ми так не можемо", - додав він.

Артеменко також наголосив, що пожежа на "Інтері" - це скоєння злочину, який потребує розслідування та покарання. При цьому, він вважає, що "Інтер" сам дав підставу так відреагувати.

"З іншого боку, "Інтер" дав підставу це зробити. Ми звертались до каналу і казали: "В країні де війна, де матері втрачають дітей, де ставлення до Росії не дружнє, ви виважуйте свої позиції". Але святкові концерти, чи фразою, яку вирізали (Слава Україні –  фраза, що була вирізана зі слів співака Олександра Пономарьова) - телеканал дав підставу вчинити ці злочини", - сказав голова Нацради.

Варто зазначити, що сьогодні, 6 вересня, розпочалося безстрокове блокування телеканалу на заклик активістів у соціальних мережах. Вікна і двері першого поверху будівлі на глухо закриті, довкола офісу за ніч виріс залізний паркан. Які активісти одразу розписали написами "Інтер геть". За парканом знаходяться колючі дроти і приватна охорона, як в цивільному одязі, так і в бронежилетах. Біля будівлі чатують одразу три пожежні машини.

Нагадаємо, напередодні від пожежі постраждало інше приміщення "Інтера" на вулиці Щусєва. Саме звідти велося інформаційне мовлення. Протестувальники спочатку запалили шини біля входу у будівлю, потім, як стверджують працівники "Інтеру", пронесли вогонь усередину. Міністерство внутрішніх справ розгладає дві основних версії пожежі - підпал або провокація. Про це заявив радник міністра-Зорян Шкіряк. Також чиновник стверджує, що слідчим не надають відео із камер спостереження, у приміщеннях телеканала, а на "Інтері" своєю чергою кажуть, що до збору доказав нацполіція поставилася халатно. Унаслідок пожежі редакція новин, студія та приймальня вигоріли вщент.

Повʼязані теми:

Наступна публікація