Поява Hyperloop в Україні: будівництво надшвидкісної залізниці почнуть в Дніпрі

Поява Hyperloop в Україні: будівництво надшвидкісної залізниці почнуть в Дніпрі

Тестування Hyperloop / Фото: Reuters

Майданчик для тестування буде створено за підтримки іноземних партнерів.

Будівництво тестового майданчика проекту Hyperloop розпочнеться у Дніпрі, розробкою технології займатиметься компанія під назвою Hype.ua.

Про це сьогодні, 22 лютого, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час прес-конференції.

"Надшвидкісні залізниці, які рухаються зі швидкістю 250-300 км/год, відходять у минуле з появою Hyperloop", - зазначив Омелян.

Майданчик для тестування буде створено за підтримки партнерів, які будують Hyperloop в Мексиці. Вони консультуватимуть робочу групу створеного Центру транспортних інновацій. Крім того, до цього проекту долучилися Академія наук, Південмаш, Укроборонпром, Unit City, Інтерпайп, Платформа розвитку інновацій. Представники Південмашу спілкувалися із засновником проекту Ілоном Маском.

Hyperloop є проектом одного з видів вакуумного потягу. Цю ідею розвиває співзасновник компанії SpaceX Ілон Маск. Система використовує магніти і турбіни, які запускають капсули на магнітній подушці, для руху з величезною швидкістю по порожнистих трубах. Принцип схожий з пневматичною поштою, що використовувалася для транспортування документів. Теоретично такий потяг зможе розігнатися до 1 102 км/год.

Повʼязані теми:

Наступна публікація