Поїли шашлик і роз’їхалися: траса Київ-Чоп повністю розблокована від євробляхерів

Поїли шашлик і роз’їхалися: траса Київ-Чоп повністю розблокована від євробляхерів

Фото: УНІАН

На Рівненщині в ці дні було чи не найгарячіше.

Траса Київ-Чоп вже повністю розблокована – протестувальники надвечір роз’їхалися, а перед тим зійшли з дороги, стали обабіч, грілися біля діжки та смажили шашлик, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Іще в обід люди періодично рухалися пішохідним переходом, однак кожні 15-20 хвилин пропускали автівки. Не обійшлося без конфліктів – двоє протестувальників одягли кепки з символікою поліції, після чого правоохоронці повели їх в патрульну автівку. "Це чергова провокація від поліції. Вони купили кепки на ринку, вдягли їх – і їх поліція вирішила притягнути до відповідальності по закону, який ще не вступив в дію", - вважає голова ГО "Авто Євро Сила" в Рівненській області Руслан Левчик. У правоохоронців версія інша. "Був помічений однострій поліцейських, а саме кепки з поліцейською символікою. Їх запросили до патрульного автомобіля, щоб встановити особи і провести профілактичну роботу про недопустимість застосування поліцейської символіки", - пояснив речник ГУ Нацполіції в Рівненській області Антон Крук.

Водії "євроблях" припинили блокувати дороги України

Водії "євроблях" припинили блокувати дороги України

Загалом день минув спокійніше, а от напередодні ввечері сталася сутичка між протестувальниками і поліцією, в результаті котрої у двох копів лишилися забої, а трьох мітингарів затримали. Утім, згодом від них отримали пояснення і відпустили.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за внесення змін до Податкового кодексу щодо акцизного податку на автомобілі у другому читанні і в цілому. У тексті законопроекту залишився коефіцієнт віку, проте з поправкою, що він не може перевищувати 15. Тобто акциз навіть на 20-річну автівку рахуватиметься із коефіцієнтом віку 15. Також поправки вводять знижувальний коефіцієнт 0,5 до акцизу. Таким чином вводиться 50% знижка на акциз на перші три місяці від початку введення змін у дію. Цей законопроект 21 листопада передано на підпис президенту. Громадська організація "Авто Євро Сила" оголосила, що 20 листопада почнеться безстрокова всеукраїнська "акція громадської непокори". Вони почали перекривати дороги державного значення. Активісти домагалися, щоб влада врахувала їхні вимоги, зокрема - про скасування коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу. На другий день протесту очільник МВС заявив, що " ліберальна лояльність до учасників акції закінчилася", і ухвалене рішення про розчищення доріг.

Кореспондент ТСН Анна Махно

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Євробляхи
Наступна публікація