Позапланові контрольні від Міністерства освіти спричинили бунт в школах

Позапланові контрольні від Міністерства освіти спричинили бунт в школах

Вчителі, батьки та школярі обурені нововведеннями Міносвіти

Батьки обурені позаплановим зрізом знань.

В українських школах терміново готуються до нової перевірки знань від Міністерства освіти, що для учнів 5 та 10 класів розпочнеться за 3 доби і триватиме місяць, йдеться у ТСН.19:30.

Вчителі не знають, як втиснути нові тестування в і так щільний робочий графік, учні не знають, як терміново підготуватись до контрольних за 12 предметами за програмою останніх років, а батьки готуються викладати гроші за додаткові збірки завдань. У більшості українських шкіл такими новими контрольними і новаціями від Міносвіти обурились.

Батьки, аби захистити дітей від марних, на їхню думку, перевірок збирають підписи до Міністерства з проханням скасувати додаткові зрізи знань.

"Лист до Міністерства з прохання відмінити моніторинг, бо це не має доцільності - діти і так щоразу проходять підсумкові атестації. До моніторингу всім учням слід іще й підготуватися, зокрема отримати зразки ймовірних завдань. Їх не роздають у школах, їх треба купити", - обурюються батьки.

В освітньому комітеті парламенту порахували, хтось гарно заробить на такій перевірці. А у Міносвіти кажуть - хочуть поліпшити рівень знань, і нікого не примушують купувати книжки, адже на їхньому сайті ці завдання можна роздрукувати безкоштовно.

У більшості містечок і селищ України Інтернетом удома можуть похвалитися не всі. Учителі неофіційно зізнаються, що в терміновому порядку міняють шкільні графіки.

Нагадаємо, в одній зі звичайних шкіл Вінниці відкрили спеціальний клас для дітей з вадами зору.

Кореспондент ТСН Світлана Березівська

Позапланова контрольна від Міносвіти спричинила справжній бунт в українських школах

Позапланова контрольна від Міносвіти спричинила справжній бунт в українських школах

Повʼязані теми:

Наступна публікація