Пожежа у будинку Шабуніна: поліція не виявила на місці події решток від вибухового пристрою

Пожежа у будинку Шабуніна: поліція не виявила на місці події решток від вибухового пристрою

Фото: Національна поліція Київської області

Огляд місця події проводили вибухотехніки, криміналістична лабораторія поліції області, лабораторія МВС та експерти ДСНС.

На місці пожежі будинку голови правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна не знайдено рештки від вибухового пристрою.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Київської області та наголосили, що інформація деяких ЗМІ, що на місці пожежі будинку у селі Гнідин Бориспільського району активісти знайшли рештки від вибухового пристрою, не відповідає дійсності.

"Фахівці-експерти не виявили на місці пожежі будь-яких решток вибухових предметів. Інформація про їх наявність на місці події, яка поширюється у ЗМІ, не відповідає дійсності. Також наявність вибухівки не підтверджується показаннями свідків, очевидців та іншими доказами", - йдеться у повідомленні.

У поліції також додали, що було проведено додатковий огляд місця події, під час якого вилучено пожежне сміття, сліди біологічного походження та інші речові докази. Вилучене направлено на проведення експертиз, за результатами яких буде встановлено, як сталося загоряння будинку.

Раніше на пожежу у будинку антикорупціонера Віталія Шабуніна відреагували у Світовому банку, Посольстві США, де закликали правоохоронні органи України "ретельно розслідувати справу". У ЄС також висловили занепокоєння новиною про пожежу в будинку очільника "Центру протидії корупції". Президент України Володимир Зеленський також відреагував на подію і назвав це "дуже поганою історією" та ознакою того, що українське суспільство не може отямитися після численних трагедій і соціальних потрясінь.

Нагадаємо, Віталій Шабунін повідомив, що вночі 23 липня невідомі підпалили його будинок під Києвом. За фактом пожежі слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею "умисне знищення або пошкодження майна". 

Підпал будинку Шабуніна у Києві: репортаж з місця події

Підпал будинку Шабуніна у Києві: репортаж з місця події

Повʼязані теми:

Наступна публікація