Пожежа у Чорнобильській зоні: у чотирьох осередках триває тління пеньків та торф'яників

Пожежа у Чорнобильській зоні: у чотирьох осередках триває тління пеньків та торф'яників

Фото: ДП "ЦОТІЗ"

Радіаційні умови у Києвській області та столиці стабільна.

Станом на ранок 19 квітня у Зоні відчуження на території п’яти лісництв Київської області триває локалізація чотирьох осередків тління.

Як повідомляє ДСНС, для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 8 шляхопрокладачів Збройних Сил України.

"Станом на 7 год. 19 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території  Корогодського, Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків (с. Корогод, с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках, пройдених вогнем", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інженерною технікою створено 320 км мінералізованих смуг. До гасіння залучено 723 особи та 154 одиниці техніки, з них від ДСНС - 579 фахівців особового складу та 112 одиниць техніки, зокрема 3 вертольоти ДСНС (якими 18 квітня здійснено 208 скидів – 416 т води).

Нагадаємо, через сильний вітер 16 квітня у Чорнобильській зоні знову почалася пожежа. Пожежу в Чорнобильській зоні, яка тривала 10 днів поспіль, 14 квітня вдалося згасити, після того два дні спостерігалось лише тління пеньків та деревини. Рятувальникам дуже допоміг дощ.

4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. 6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні. Журналісти ТСН, які побували на місці згарища, кажуть, що вогнем знищено не лише ліси, а й 12 віддалених сіл, цвинтарі. Від пожежі загинули та постраждали сотні тварин. Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

ТСН зафільмувала з висоти, який вигляд має Чорнобильська зона після пожежі

ТСН зафільмувала з висоти, який вигляд має Чорнобильська зона після пожежі

Повʼязані теми:

Наступна публікація