Пожежа у "Токіо Стар": прокуратура Одещини повідомила про підозру співвласнику готелю

Пожежа у "Токіо Стар": прокуратура Одещини повідомила про підозру співвласнику готелю

Підозрюваний переховується.

Прокуратура одеської області повідомила про підозру співвласнику одеського готелю "Токіо Стар", в якому сталась пожежа у ніч проти 17 серпня.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Одещини.

Прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчими головного управління Нацполіції повідомили про підозру другому власнику готелю. Його звинувачують у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель дев'яти осіб.

Підозрюваний переховується від органу досудового розслідування. У зв'язку з цим прокуратура підготувала клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та про дозвіл на його затримання.

Досудове розслідування у справі триває. 

Як повідомлялося раніше, у ніч проти 17 серпня 2019 року в одеському готелі "Токіо Стар" сталася пожежа. Займання сталося на другому поверсі, вогонь охопив близько тисячі квадратних метрів. Спочатку в ДСНС повідомили, що загинули 8 осіб, постраждали 10, а поліція відкрила кримінальне провадженняПостраждалих госпіталізували до лікарень з опіками різних частин тіла і отруєнням. 

Згодом у мережі з'явилося відео з місця трагедії, очевидці відзняли масштаби пожежі та роботу рятувальних служб. Вдень 17 серпня стало відомо, що кількість жертв збільшилася до 9. Всі перші подробиці страшної події ТСН.ua зібрала в одному матеріалі. Також у суботу стало відомо, що поліція розглядає три основні версії: інсценування з метою приховування вбивства, порушення правил пожежної безпеки та необережне використання вогню гостями готелю. Окремо Державне бюро розслідувань провадить слідство у кримінальному провадженні, в якому фігурують працівники управління ДСНС України в Одеській області – їх підозрюють у неналежному виконання службових обов’язків, які уможливили трагедію.

Неділю, 18 серпня, рішенням обласної ради оголошено днем жалоби за жертвами трагедії в Одеській області.

Стала відома причина займання в одеському готелі "Токіо Стар"

Стала відома причина займання в одеському готелі "Токіо Стар"

Повʼязані теми:

Наступна публікація