Пожежа в Чорнобильській зоні: ще одному палію поліція вручила підозру

Пожежа в Чорнобильській зоні: ще одному палію поліція вручила підозру

Фото: МВС

Палію загрожує штраф або позбавлення волі.

У четвер, 16 квітня, 37-річному чоловіку, з провини якого горіла територія у Чорнобильській зоні, поліція вручила підозру за статтею про "Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу" Кримінального кодексу України. 

Про це інформує пресслужба МВС.

Як з'ясувалося, мешканець села Старі Соколи палив сміття, а рештки тліючого багаття вивіз за село і висипав на суху траву. Там сталося загоряння сухостою.

Пожежа перекинулася на територію лісу, а далі - у Зону відчуження, де спалахнула масштабна пожежа. У результаті, вогонь знищив рослинність та мікроорганізми у Дитятківському лісництві "Північна Пуща".

Зловмиснику загрожує сплата штрафу від 17 000 до 25 500 гривень або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Триває слідство.

Зазначимо, що пожежу в Чорнобильській зоні, яка тривала 10 днів поспіль, 14 квітня вдалося згасити, останні два дні спостерігалось лише тління пеньків та деревини. Рятувальникам дуже допоміг дощ. Однак через сильний вітер 16 квітня у Чорнобильській зоні знову почалась пожежа.

Нагадаємо, 4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. 6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні. Журналісти ТСН, які побували на місці згарища, кажуть, що вогнем знищено не лише ліси, а й 12 віддалених сіл, цвинтарі. Від пожежі загинули та постраждали сотні тварин. Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

Дим без вогню: рятувальники продовжують ліквідовувати тління у Чорнобильській зоні

Дим без вогню: рятувальники продовжують ліквідовувати тління у Чорнобильській зоні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Таємниці Чорнобиля
Наступна публікація