Пожежа в коледжі Одеси: у справі нові підозрювані, одного із них можуть оголосити у розшук

Пожежа в коледжі Одеси: у справі нові підозрювані, одного із них можуть оголосити у розшук

Фото: odessa.online

Їх підозрюють в порушенні правил пожежної безпеки.

Прокуратура повідомила про підозру ще двом співробітникам одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де під час пожежі у грудні 2019 році загинуло 16 осіб. Йдеться про завідувачку відділенням, а також колишнього заступника директора.

 Про це повідомила пресслужба прокуратури Одеської області.

Слідчі підозрюють завідувачку денного відділення економіки та підприємництва коледжу й ексзаступника директора з адміністративно-господарської роботи в порушенні вимог пожежної безпеки. У прокуратурі вважають, що це призвело до виникнення пожежі та подальшої загибелі людей.

Їм оголосили підозру за ч.2 ст. 270 Кримінального кодексу України ("Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки"). Санкція за цією статтею передбачає покарання у вигляді позбавленням волі терміном до восьми років.

Наразі у прокуратурі вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу для завідувачки денного відділення коледжу. Також правоохоронці можуть оголосити в розшук колишнього заступника директора з адміністративно-господарської роботи. 

Нагадаємо, вранці 4 грудня в Одесі загорівся коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. У результаті пожежі, загинули 16 людей.

Першою була 17-річна студентка коледжу. Вона вистрибнула з вікна будівлі і отримала травми несумісні з життям. Рятувальники почали розчищати завали надвечір 5 грудня, тоді ж виявили тіло ще однієї загиблої - 43-річної викладачка коледжу Ганни Бортюк.

Поліція розглядає дві версії загоряння в коледжі: аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал. Утім, правоохоронці знайшли розбіжності між показати свідків та реальними подіями. 

Звання Героїв України посмертно присвоїли двом загиблим під час пожежі в коледжі Одеси

Звання Героїв України посмертно присвоїли двом загиблим під час пожежі в коледжі Одеси

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пожежа у коледжі Одеси
Наступна публікація