Пожежа в лікарні Чернівців сталася через флакон зі спиртом та кип'ятильник

Пожежа в лікарні Чернівців сталася через флакон зі спиртом та кип'ятильник

Фото: Чернівецька ОДА у Facebook

Коли почалася пожежа, горіли ковдри та одяг, палата була задимлена й утворився чадний газ.

Начальник Чернівецького обласного бюро судово-медичної експертизи Віктор Бачинський розповів про причину смертельної пожежі в Чернівецькій лікарні №1. За його словами, пожежа сталася через флакон зі спиртом та кип'ятильник.

Про це у середу, 3 березня, повідомляє місцеве видання "Молодий буковинець".

"Один із пацієнтів користувався кип’ятильником. Поруч стояв спирт, внаслідок високої температури спирт вибухнув, а полум’я потрапило на чоловіка, і він отримав 70% ураження шкіри. Це було причиною смерті", - розповів Бачинський.

Інший пацієнт загинув від отруєння чадним газом. Він не міг ходити, тому не зміг вийти з палати після початку пожежі.

"Коли почалася пожежа, горіли ковдри та одяг, палата була задимлена й утворився чадний газ. Чоловік не міг піднятися. Оскільки легені були слабкі після COVID, потерпілий задихнувся", - додав Бачинський.

Нагадаємо, у Чернівцях 27 лютого стався вибух в палаті міської лікарні №1, де лікують хворих на COVID-19 пацієнтів. 28 лютого в лікарні помер другий постраждалий під час пожежі в медустанові - чоловік отримав 75% опіків тіла.

Під час ліквідації пожежі було евакуйовано 20 людей. Вогнем знищено меблі та медичне обладнання на площі 30 м кв. До гасіння залучалось 37 співробітників і 9 одиниць техніки ДСНС.

Новини України: у Чернівцях сталась пожежа в лікарні для хворих на COVID-19

Новини України: у Чернівцях сталась пожежа в лікарні для хворих на COVID-19

Повʼязані теми:

Наступна публікація