Пожежники ліквідували вогонь в коледжі Одесі та почали розбирати завали. У місті оголосили жалобу

Пожежники ліквідували вогонь в коледжі Одесі та почали розбирати завали. У місті оголосили жалобу

Фото: ГУ ДСНС в Одеській області

Днями жалоби оголошено 5-6 грудня.

Пожежники ліквідували усі осередки вогню в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, повідомила пресслужба ДСНС.

Рятувальники інформують, що спостерігається обвалення пошкоджених будівельних конструкцій всередині будівлі. Крім того, існує загроза руйнування несучих конструкцій будівлі.

За словами голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Куцого, загін пошуково-рятувальної служби приступив до ліквідації завалів. Наразі вони розбирають кам’яні брили поблизу входу. До ліквідації наслідків пожежі залучили експертів з Одеської державної академії будівництва та архітектури.

"Вони зараз перевірять різні елементи будівлі на ушкодження та дізнаються, чи можна всередину зайти рятувальникам", - написав чиновник у Facebook. Крім того, до рятувальників та медиків залучено бригаду швидкого реагування Червоного хреста. Також з Києва літаком прибув спеціальних аварійно-рятувальних робіт ДСНС.

Розпорядженням мера Геннадія Труханова у місті 5-6 грудня оголошено днями жалоби. На будівлях міста приспущено державний прапор та прапор міста із жалобними стрічками.

"Підприємствам, установам, організаціям міста незалежно від форми власності рекомендовано обмежити використання музики і проведення розважальних заходів", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вранці 4 грудня в Одесі загорівся коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Вогонь спалахнув на третьому поверсі будівлі й швидко розповсюдився на 2000 кв м. Рятувальники евакуювали близько 40 осіб. У результаті пожежі, постраждали 27 осіб, одна людина загинула. Наразі медики борються за життя двох людей, які у вкрай важкому стані. Міський голова Одеси Геннадій Труханов розповів, що після трагедії у дворі коледжу спілкувався з батьками. Вони нібито й розповіли, що в приміщенні не було опалення, тому, можливо, там користувалися обігрівачами.

Пожежа в Одеському коледжі: будівля будь-якої миті може обвалитися

Пожежа в Одеському коледжі: будівля будь-якої миті може обвалитися

Для пошукової операції в Одеському коледжі можуть застосувати спеціальний кран

Для пошукової операції в Одеському коледжі можуть застосувати спеціальний кран

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пожежа у коледжі Одеси
Наступна публікація