Пожежу на складі боєприпасів на Донеччині повністю ліквідували

Рятувальники проведуть розмінування села Новоянісоль та безпосередньо території складу боєприпасів.

У суботу, 23 вересня, 05:47 рятувальникам вдалося ліквідувати пожежу на території складу боєприпасів ЗСУ у Донецькій області в районі селища Новоянісоль.

Про це повідомила прес-служба ДСНС.

"З 21:00 22 вересня до 01:30 23 вересня пожежний танк ЗСУ проводив гасіння пожежі на території складу. Пожежу на складі локалізовано о 01:30 23 вересня, ліквідовано - о 05:47", - йдеться у повідомленні.

У службі зауважили, що інформації про постраждалих досі не поступало.

"Протягом 23 вересня  піротехнічними розрахунками ДСНС України виявлено та вилучено 8 вибухонебезпечних предметів. Всього з початку робіт підрозділами ДСНС України виявлено та вилучено 10 вибухонебезпечних предметів.

Наразі до ліквідації надзвичайної ситуації всього залучено 248 чоловік та 56 одиниць техніки, з них від ДСНС України залучено 70 чоловік особового складу та 20 одиниць техніки. 

Причина пожежі встановлюється, - пояснили у прес-службі та попередили про заплановані дії оперативного штабу по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

"На 23 вересня заплановано: побудинковий обхід села Новоянісоль з метою виявлення пошкоджень та їх характеру приватних будинків, встановлення збитків від надзвичайної ситуації; залучення 10 піротехнічних груп, з них 6 від ДСНС України для проведення розмінування села Новоянісоль та безпосередньо території складу боєприпасів; надання допомоги населенню по усуненню наслідків пошкоджень будинків (у разі необхідності); надання психологічної допомоги населенню відділом соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення; робота слідчо-оперативної групи по визначенню причин пожежі", - повідомили про свої плани рятувальники.

Ексклюзивні кадри боротьби з пожежею на військовому складі біля Новоянисоля

Ексклюзивні кадри боротьби з пожежею на військовому складі біля Новоянисоля

Нагадаємо, що 22 вересня о 15:14 на телефон Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу за адресою: Донецька область, Нікольський район, поблизу села Новоянісоль.

По прибуттю вогнеборці з'ясували, що спостерігається горіння сухої трави на території складу боєприпасів, який розташований в 1,5 км від села. О 16:00 почалася детонація боєприпасів.

В результаті детонації боєприпасів також сталося займання двох господарчих споруд  у розташованому поруч населеному пункті.

Через пожежу на складі боєприпасів почалася евакуація військовослужбовців з частини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація