Працівниці Офісу президента та її спільникам повідомили про підозру

Працівниці Офісу президента та її спільникам повідомили про підозру

Фото: УНІАН

Ділків затримали на чималому хабарі.

Детективи НАБУ повідомили про підозру керівниці одного з Головних департаментів Офісу президента України, ексзаступниці міністра культури України та їхньому співвиконавцю, яких затримали за шахрайство та вимагання грошей за сприяння в працевлаштуванні на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Вказаним особам інкримінується закінчений замах на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вимоги службовій особі, яка займає відповідальне становище, тобто вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України", - йдеться у повідомленні.

САП оприлюднила подробиці викриття високопосадовиці Офісу президента

САП оприлюднила подробиці викриття високопосадовиці Офісу президента

Наразі готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Слідство триває.

Нагадаємо, 12 листопада детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили та затримали за підозрою у отриманні величезного хабара групу осіб, серед яких – працівниця Офісу президента.

За даними слідства, учасники угруповання вимагали з фізичної особи 300 тис. доларів за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України". Їх було затримано одразу після одержання першого траншу у сумі 150 тисяч доларів.

Офіційно імен затриманих не називають. ЗМІ з посиланням на свої джерела оприлюднили вже два прізвища: директорка департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлана Кондзеля та ексзаступниця міністра культури Вікторія Ліснича.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація