Працівникам київського перинатального центру уже чотири місяці не виплачують зарплату

Працівникам київського перинатального центру уже чотири місяці не виплачують зарплату

Частина персоналу звільнилася.

Київський міський центр репродуктивної та перинатальної медицини уже четвертий місяць без фінансування. Частина персоналу звільнилася, дехто справно ходить на роботу і таки очікує на свою зарплату. А в Національній службі здоров'я України, під чию юрисдикцію мав би перейти заклад, зазначають, що документи оформлені не належно.

Що очікує на медзаклад, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Під стінами КМДА працівники Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини мітингують від ранку. Це уже вп'яте за останній час.

"Ми уміємо лікувати і спостерігати вагітність на інфекційну патологію. Готові це продовжувати, покращуватися. Просимо дати нам можливість працювати далі", - говорить Ольга Гервазюк, завідувачка інфекційним акушерським відділенням.

Четвертий місяць вона не отримує зарплатні. Затримки почалися з укладення договорів із Національною службою здоров'я України, що передбачено медреформою. Звідти фінансування не отримують, тож учасники акції просять передати їхній заклад Міністерству охорони здоров'я.

"З квітня, з моменту, як ми вступили в НЗСУ, нам не платять заробітну плату. На жаль, НЗСУ не може вкласти у цю проблематику те фінансування, яке ми потребуємо. І тому тут виник певний конфлікт інтересів між КМДА, НЗСУ і нами", - розповів лікар-акушер Київського міського центру репродуктивної медицини Андрій Деркач.

Та у Нацслужбі здоров'я кажуть, що договір з ними уклали запізно і неналежно. Під цей документ тепер потрібна окрема постанова МОЗу, якої досі немає. 

Паперова тяганина: Київський перинатальний центр працює без фінансування

Паперова тяганина: Київський перинатальний центр працює без фінансування

Ситуацію не коментують у Київській державній адміністрації, у чиїй власності на сьогодні знаходиться заклад. Кілька разів за це питання голосували на сесії, але потрібних голосів не назбирали.

Сучасна апаратура і вузькоспеціалізований персонал - таким є одне з відділень центру. Водночас поряд з відремонтованими палатами є й такі, що перебувають у жахливому стані.

"Центральне стерилізаційне відділення - у жахливому стані. Ремонтувати не можливо. Усі апарати, які проводять стерилізацію, потребують демонтажу. Поки не закінчиться реконструкція, все залишатиметься в такому стані", - говорить одна із працівниць про один із трьох блоків лікарні, який з 2016 року стоїть пусткою - почата реконструкція зупинена.

"Частково проведена каналізація, частково комунікації. Загалом, відсотків на 30 проведена робота", - розповідає Оксана Голікова, заступник директора Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини.

Разом з цим, ця лікарня чи не єдина у столиці, що приймає породіль та вагітних із різними формами інфекційних захворювань та патологій, враховуючи ВІЛ і гепатити. Медзаклад може надати усі послуги в одному місці: від консультацій, УЗД до операцій чи реабілітації. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Здоров'я вагітної
Наступна публікація