Працівників воєнізованої охорони "Укрзалізниці" спіймали на розкраданні майна та хабарництві

Працівників воєнізованої охорони "Укрзалізниці" спіймали на розкраданні майна та хабарництві

Працівників воєнізованої охорони "Укрзалізниці" спіймали на розкраданні майна та хабарництві

Фото: СБУ

Здирники разом із кримінальниками викрадали вантажі та вимагали сплачувати за безперешкодне транспортування товарів.

Працівників Дніпровського загону воєнізованої охорони Регіональної філії "Придніпровська залізниця" АТ "Укрзалізниця" викрили на систематичному отриманні хабарів та розкраданні майна.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що посадовці загону спільно з представниками місцевого криміналітету організували механізм викрадення вантажів, зокрема металу, вугілля, паливо-мастильних матеріалів з вагонів, які проходять через залізничні станції Запорізької області, та вимагали від власників цих вантажів неправомірну винагороду за збереження цілісності та безперешкодне слідування товарів територією регіону", - розповіли у відомстві.

Як зазначається, одного з керівників Дніпровського загону воєнізованої охорони затримали під час отримання від приватного підприємця останньої частини хабара у розмірі майже 150 тисяч гривень, загальна сума хабара становила 400 тисяч гривень.

Наразі за фактом хабарництва відкрито кримінальне провадження, вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників оборудки.

За висновками експертів, механізм розкрадання вантажів завдавав АТ "Укрзалізниця" великих збитків та призводив до фінансового виснаження товариства.

Фото: СБУ

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів, що в "Укрзалізниці" щороку "зникає щонайменше 15 мільярдів гривень". На підприємство впливають кримінальні групи, наголосив урядовець.

Повʼязані теми:

Наступна публікація