Прапор "На Москву" розгорнули під час ходи у Житомирі

Прапор "На Москву" розгорнули під час ходи у Житомирі

Фото: zhitomir.info

Активісти зі стягом стали на чолі ходи.

Прапор "На Москву" спровокував сутички під час ходи, присвяченій вшануванню 9 Травня у Житомирі.

Колона йшла від Майдану Перемоги до монумента Слави. На пам'ятник радянському танку активісти намагались почепити блакитний прапор із суперечливим написом "на Москву".

Проте правоохоронці не дали це зробити. Тоді активісти зі стягом стали на чолі ходи. Один із учасників спробував вирвати прапор.

Розборонити та заспокоїти натовп спробували поліцейські.

"Так, дійсно Україна брала участь у Другій світовій війні, але не з тими гаслами з якими вони ходять "За Родину", "За Сталина". Прапор "На Москву" нагадує їм про те, що у нас зараз йде війна з Росією. Росія – окупант. І Росія напала на Україну. У нас нема громадянської війни. У нас є окупація і анексія нашої української території", - каже житомирянка Вікторія Артемчук.

Нагадаємо, станом на 13:00 в Україні затримано та складено протоколи на 10 осіб за використання і виготовлення забороненої символіки, щодо 14 осіб ухвалюється рішення про складення адмінпротоколів через  використання забороненої комуністичної тоталітарної символіки. Про це на брифінгу 9 травня повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація