Правоохоронці готуються до можливих провокацій під час "Євробачення" та 9 Травня

Правоохоронці готуються до можливих провокацій під час "Євробачення" та 9 Травня

Фото: УНІАН

У столиці спокій забезпечуватимуть десять тисяч поліцейських та нацгвардійців.

Задля безпеки під час проведення в Києві пісенного конкурсу "Євробачення-2017" до охорони громадського порядку залучать до 10 тисяч правоохоронців, відзвітувала поліція.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Перестороги - не марні. Вінниця – провокатори в масках, Херсон – бійка та спалений червоний прапор, Одеса – знайдена вибухівка. Масові акції 1 травня скидались на репетицію наступних подій. Адже попереду ще дні пам'яті 8 і 9 травня, що припадає на перший півфінал "Євробачення".

Майже в усіх містах, де зібралися нечисленні прибічники лівих сил, – однаковий сценарій: мітинг під червоними прапорами, пенсіонери, які досі сумують за комуністичним минулим і чи то провокатори, чи то патріоти, які ці акції зривають. Роблячи при цьому яскраву картинку для російського телебачення.

Скажімо, 1 травня у Вінниці молодики в масках намагалися розігнати мітинг представників лівих сил. Увірвалися в натовп і почали видирати червоні прапори.

У Херсоні одночасно зійшлися два мітинги. Один вшановував 100-річчя Першого українського добровольчого полку імені Богдана Хмельницького. Інший - традиційно відзначав 1 Травня. Закінчилося все штовханиною і спаленим прапором.

Найбільша увага була прикута до Одеси. Там, крім 1 Травня, відзначали ще й річницю трагічних подій на Куликовому полі та в Будинку профспілок. Три тисячі поліцейських і бійців Нацгвардії охороняли вулиці міста цього разу. За день до свят спецслужби знайшли неподалік Куликового поля схованку з вибухівкою.

До 9 Травня одеські правоохоронці готуються ще серйозніше. На міських вулицях чергуватиме бронетехніка, а в повітрі літатимуть дрони, які будуть здатні розпізнавати обличчя імовірних провокаторів. Уже зараз силовики фіксують інформаційні атаки на Одесу.

"Поширюється інформація серед радикальних кіл, що начебто містом їздить якась колона з георгіївськими стрічками, гудять, кричать і демонструють святковий настрій. Ні, цього немає. Це навмисне поширюється для того, щоб створити напругу", - говорить радник начальника Головного управління Нацполіції України в Одеській області Руслан Форостяк.

І про можливі провокації 9 травня, особливо на південному сході України, вже попередив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він заявив, що поліція та нацгвардійці не даватимуть оцінки політичним акціям, але не потерплять на демонстраціях та маршах ані антиукраїнську символіку, ні антиукраїнські заяви.

Україною котиться хвиля першотравневих провокацій

Україною котиться хвиля першотравневих провокацій

Повʼязані теми:

Наступна публікація